Microsoft stopt ondersteuning

Microsoft stopt in 2015 met de ondersteuning van Windows Server 2003, Windows XP, Exchange Server 2003

Wat betekent het verlopen van deze ondersteuning in de praktijk?

Wanneer Microsoft zijn ondersteuning beëindigt voor een product, dan heeft dat de volgende consequenties:

  1. Microsoft stopt met het uitbrengen van updates voor Windows Server 2003, Windows XP, Exchange Server 2003. Deze kunnen zijn voor stabiliteit, om interoperabiliteit tussen nieuwe Microsoft en niet-Microsoft producten te kunnen garanderen en updates die beveiligingsproblemen oplossen.
  2. Microsoft stopt met het aanbieden van ondersteuning bij direct contact voor Windows Server 2003, Windows XP, Exchange Server 2003. Bijvoorbeeld hulp bij telefonisch contact maar ook het bij het uitbrengen van nieuwe online oplossingen.
  3. Microsoft en partners stoppen met het ondersteunen van de producten voor installatie op nieuwe hardware en andere platformen. Ook wij zullen dus geen Windows Server 2003 meer op nieuwe hardware installeren vanwege het gebrek aan hardware ondersteuning. Backup- en anti-virus applicaties zullen tevens niet meer worden uitgebracht of geupdate.

Wat betekent dit voor u?

In het kort kunnen we stellen dat onze ondersteuning aan u in geval van problemen mogelijk meer kosten met zich mee gaan brengen. Informatie over mogelijke oplossingen voor problemen zullen moeilijker te vinden zijn en wij kunnen in ernstige gevallen Microsoft niet meer contacteren voor hulp en ondersteuning.

Wij kunnen u dus niet meer (optimaal) ondersteunen na juli 2015 voor wat betreft Windows Server 2003. Natuurlijk zullen we altijd alles in het werk stellen om u van dienst te kunnen zijn.

Er zullen tevens ook geen beveiligingsupdates meer plaats vinden voor Windows Server 2003. Dit zal betekenen dat uw server kwetsbaarder wordt voor virussen, digitale inbraken en malware.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij komen graag – vrijblijvend – langs om samen met u een migratieplan te bespreken. Migratie naar nieuwe versies van bovengenoemde producten is echter één van de opties. Wij informeren u graag over een aantal efficiënte en economische alternatieven zoals bijvoorbeeld het werken in de cloud (met bijvoorbeeld Microsoft Office 365 of Google Apps), of over een migratie naar energiezuinige en krachtige virtuele omgevingen.

Informatie aanvragen

Enkele relaties zijn u reeds voorgegaan en hadden het volgende over deze migraties te zeggen:

2005 LAN Services heeft ons begeleid bij de migratie naar Google Apps, de
aanschaf van nieuwe laptops en thuiswerken. Hiermee hebben we onze
dienstverlening verder kunnen professionaliseren.

– ir. Maarten Noordink,
Partner Kwink Groep BV

Eigenlijk wilde wij alles tegelijk: nieuwe computers, tablets, thuiswerken en ambtenaren van elf verschillende gemeenten een digitaal platform bieden om samen te werken. 2005 LAN Services heeft die vragen vertaald naar één verhaal en in een hele korte tijd werkte we met ze’n allen op Microsoft Office 365 in de cloud, via nieuwe computers en iPads, en waren alle elf gemeenten aangesloten én enthousiast. Wat mij betreft is die manier van werken tekenend voor de service: wij weten wat we willen, en de mensen van 2005 LAN Services vertalen dat naar het hoe en zorgen er vervolgens ook gewoon voor dat het werkt.

– Remco Herfst,
directeur RPA Haaglanden

Links