Microsoft Office 365 Migratie

Microsoft Office 365

U bent gewend aan het werken met Excel, Word, Outlook en Powerpoint: het bekende softwarepakket van Microsoft Office. Microsoft Office 365 is de online versie van Microsoft Office. De programma’s hebben hetzelfde gemak van wat u ervan gewend bent, maar aangevuld met veel voordelen.

Wat zijn de voordelen van een online versie, ten opzichte van de geïnstalleerde versie?

 • Het is platform onafhankelijk.
  U kunt de programma’s openen met een Windows computer of met een Apple computer. Met desktop, laptop, notebook of tablet.
 • U werkt altijd met de meest recente versie.
  Wanneer u voorheen Office had geïnstalleerd op uw computer, weet u dat u regelmatig een nieuwe versie, een upgrade moet installeren. Bij de online versie hoeft dit niet meer, u heeft altijd beschikking over de laatste nieuwste versie.
 • Samenwerken aan gedeelde bestanden is gemakkelijker.
  Werkt u in een team, met meerdere mensen aan 1 project? Met Microsoft Office 365 is dit makkelijk en overzichtelijk.
 • Videoconferencing, online vergaderen met beeld, is mogelijk.
  Lync is toegevoegd aan Microdoft Office 365. Met dit programma kunt makkelijk met 1 of met meerdere mensen tegelijkertijd vergaderen.
 • Uw bestanden staan veilig online.
  U hoeft zich geen zorgen te maken over opslag. De bestanden staan veilig online en zijn vanaf iedere werkplek bereikbaar.
 • U kunt overal waar u bent inloggen en werken.
  Werkt u een dagje thuis? Geen probleem, u heeft precies dezelfde programma’s en bestanden als op het werk. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding.
 • Kosten efficiënt
  U hoeft geen kostbare software aan te schaffen maar betaalt een maandelijks abonnement.

Overstappen naar Microsoft Office 365

Door bovenstaande voordelen maken veel bedrijven momenteel de overstap van de geïnstalleerde versie van Microsoft Office naar Microsoft Office 365. Zoals bij alle migraties vergt een overstap de nodige aandacht en voorbereiding. Mits goed voorbereid zal een migratie naar Microsoft Office 365 zonder ongemak verlopen. Het grootste aandachtspunt is het veilig stellen van bestaande data, bestanden en e-mail. Er zijn gedeelde postbussen, e-mailaccounts, beheerderaccounts etc.

Met een duidelijk migratieplan heeft u minimale hinder

Door onze jarenlange ervaring met migraties hebben wij een migratieplan ontwikkeld. Hiermee zal een migratie met zo min mogelijk ongemak en hinder worden gerealiseerd.

Het migratie plan bestaat grofweg uit de volgende stappen

 1. Analyse van bestaande situatie
 2. Planning
 3. Projectplan van uitvoering
 4. Inrichten nieuwe omgeving
 5. Migratie naar testomgeving
 6. Testen
 7. Migratie naar definitieve omgeving
 8. Training en support medewerkers

Voor alle stappen hebben wij een uitgebreide checklist waardoor er in het proces nooit een aspect kan worden overgeslagen of worden vergeten. Pas wanneer alles goed werkt en is getest vindt de daadwerkelijke migratie plaats. Het belangrijkste aspect bij een goede migratie is communicatie: door constant in contact te blijven met de wensen en de werkzaamheden van de medewerkers kunnen wij bepalen wanneer de migratiewerkzaamheden zoveel mogelijk hinder zullen ondervinden. Ons uitgangspunt is dat de werkzaamheden van de medewerkers zoveel mogelijk moeten doorgaan.

Bel ons en laat u vrijblijvend voorlichten over de aanpak en kosten van een migratie.

Informatie aanvragen